Om skolan

Välkommen till Marina läroverket

Marina läroverket är en fristående skola och utbildningsanordnare som funnits sedan 1992 under namnet Klart Skepp. 2002 startades Marina läroverket, en väl etablerad skola som bedriver gymnasium, kvalificerad yrkesutbildning och fristående kurser. Varje år studerar drygt 500 elever och studenter på skolan samt ytterligare några hundra kursdeltagare.

Vi är centralt placerade i Stocksunds hamn norr om Stockholms City med ca 20 minuters resetid med tunnelbana till Danderyds Sjukhus, med bil ca 15 minuter med gott om parkeringsplatser på området.

Marina läroverket är en lagom stor skola. Vi är tillräckligt stora för att garantera hög kompetens men samtidigt tillräckligt små för att kunna vara personliga.

Är du intresserad av gymnasiet klickar du här

Sjöutbildning

All kursverksamhet inom Marina läroverket har vi samlat under namnet "Marina läroverket, sjöutbildning". Här kan du som vill studera i vuxen ålder bli en del av vår verksamhet och utbilda dig i allt från hur du tar dina första trevande steg i en fritidsbåt till hur du kör en skärgårdsbåt.

Marina läroverket är en av Transportstyrelsen auktoriserad utbildningsanordnare vilket innebär att vi har ett auditerat kvalitetsystem och att vi själva ansvarar för examination.

Vi erbjuder allt ifrån helgkurser till kvalificerad yrkesutbildning.

Pedagogiska mål

Många som funderar på att studera i vuxen ålder känner en viss oro för att sätta sig i skolbänken på nytt. Som en väl etablerad skola har vi självklart både praktiskt kunnade och lång erfarenhet. De flesta lärare och instruktörer du möter hos oss är förutom yrkesmän också utbildade lärare. Vårt mål är att du skall nå dina mål!

Kontakta oss

Marina läroverket
Sjöutbildning

Stocksunds hamn
182 78 Stocksund

Instagram

info@sjoutbildning.se

08 - 506 532 90

Vill du bli uppringd?

Kommer ni med bil? Skriv in addressen Hamnvägen 2, Stocksund i din GPS.

Åker ni till oss med kollektivtrafiken? Ta tunnelbanans röda linje till Danderyds sjukhus, ta sedan buss 601 till Sjöstigen.

Klicka här för en karta med vägbeskrivning för både bil och kollektivtrafik

Hit kan du enkelt komma med bil, buss, tunnelbana eller båt