YH-SKÄRGÅRDSKAPTEN
HÄRNÖSAND

Tvåårig yrkeshögskoleutbildning för dig som vill satsa på en karriär inom skärgårdstrafiken. Utbildningen omfattar bland annat Fartygsbefälsexamen klass VII och ger 12 månaders sjötid vilket ger dig behörighet som Fartygsbefäl klass VII inre fart när du tar examen.

Skärgårdskaptensutbildningen i Härnösand är en utbildning på ”Halvdistans”. Ca 75% av tiden följer du den teoretiska delen av utbildningen via länk. Du kan då välja om du vill sitta hemma eller på Lärcentrum i Härnösand (Sambiblioteket) men det kommer också att vara schemalagda aktiviteter som kräver närvaro. Du behöver alltså bo så att du regelbundet kan ta dig till Härnösand. Det rör sig då till exempel om praktiska övningar och handledning i studiegruppen. Att jobba på sjön är ett teamwork så en bra befälsutbildning går inte att genomföra helt på distans.

Under några veckor (3-4 veckor per termin) det första året kommer utbildningen att vara förlagd till Stockholm och då bor du på ett av våra fartyg på skolan i Stocksund eller på vår ö Norra Idskär. Under andra året är större delen av höstterminen förlagd på Sjöfartshögskolan i Kalmar (10 veckor).


Kontakta oss

Marina läroverket
Sjöutbildning

Stocksunds hamn
182 78 Stocksund

Instagram

info@sjoutbildning.se

08 - 506 532 90

Vill du bli uppringd?

Kommer ni med bil? Skriv in addressen Hamnvägen 2, Stocksund i din GPS.

Åker ni till oss med kollektivtrafiken? Ta tunnelbanans röda linje till Danderyds sjukhus, ta sedan buss 601 till Sjöstigen.

Klicka här för en karta med vägbeskrivning för både bil och kollektivtrafik

Hit kan du enkelt komma med bil, buss, tunnelbana eller båt