Fartygsbefälsexamen klass VIII Medelhavet, 26 nov - 3 dec 2023

En unik marin utbildning där all undervisning sker ombord på ett tremastat segelfartyg i Medelhavet, på svenska, med kock ombord och start i Barcelona.

På andra klass-8-kurser sker undervisningen mestadels i ett klassrum i land och praktiken till sjöss görs under en eftermiddag/ kväll. Här övar och lär vi oss till sjöss varje dag under en vecka, 26 nov - 3 dec 2023.

Marina läroverket sjöutbildning erbjuder en vecka ombord på segelfartyget Älva, då vi kryssar i Medelhavet längs Spaniens kust och samtidigt ger utbildningen Fartygsbefälsexamen klass VIII. Utbildningen ger behörighet som befälhavare för mindre yrkesfartyg men passar även den säkerhetsmedvetna fritidsskepparen

Fartygsbefälsexamen klass VIII är en bred utbildning med navigation, radar, VHF, säkerhet, lagstiftnings- och ansvarsfrågor med mera. Den ger behörighet att kommersiellt köra i inre fart med en båt upp till 20 bruttoenheter (ca 45 fot). Förkunskaper är inget krav, men vi ser gärna att du har viss båtvana.

Vi lämnar Sverige och beger oss till segelfartyget Älva. Boende och utbildning sker ombord, där vi förenar teori med praktik medan vi tar oss längs Spaniens kust. Vi gör stopp i vissa hamnar där vi ligger för natten. Vid bra väder tänker vi oss att segla Barcelona-Menorca-Mallorca-Barcelona. Vid mindre gynnsamt väder kommer vi att segla längs den spanska kusten.

Segelfartyget Älva är svenskflaggat med svensk besättning, 45 meter långt och har Tall Ship Race klass A. Hon har 35 hyttplatser och ändamålsenliga samlingslokaler. Fartyget ägs och drivs av Marina läroverket.


Anmäl dig här, länk till anmälningsformulär.


Gilla / Dela på:
Insta
FaceBook
LinkedInFöljande ingår:

  • Flyg från Stockholm Arlanda, transport från flygplatsen till båten (kontakta oss om du önskar flyga från annan ort).
  • Del i hytt med dusch och wc.
  • Utbildningen Fartygsbefälsexamen klass VIII.
  • Kursmaterial, webbkurser, examination samt VHF/SRC-intyget.
  • De flesta måltider - Vi har kock med oss ombord som lagar mat åt oss alla dagar (vi brukar dock organisera så att 2-3 måltider äts iland i samband med att det är någon dag ledigt från studierna. Då kan kocken få lite paus).

Kursen Fartygsbefälsexamen klass VIII ges ombord och vi varvar teori och praktik. Teorigenomgångar följs av tid för övning samt vaktgång på bryggan.

Kurslitteratur och tillgång till två webbkurser kommer att skickas till er i god tid innan kursstart för självstudier. Kursen avslutas med examination som ingår i priset.

Har du frågor?
Du är varmt välkommen att kontakta kursansvarig Thomas Billow på +46 708-24 33 70 eller thomas.billow@marinalaroverket.seAnmäl dig här, länk till anmälningsformulär.


Gilla / Dela på:
Insta
FaceBook
LinkedIn


LärareThomas Billow och Ivar Kassman, med flera

Pris26 000 kr/person
Villkor


Bokningsvillkor - Sjöutbildning

Anmälan är bindande.

Kursavgiften ska betalas innan kursstart, förfallodatum finns på fakturan.

Avbeställning innebär följande avgifter:
- Mer än 30 dagar före kursstart 5 % av totala kursavgiften
- 30-10 dagar före kursstart 30 % av totala kursavgiften
- 10 dagar eller mindre 100 % av totala kursavgiften

Sjukdom
Om du blir allvarligt sjuk och kan inte delta i din kurs som du är anmäld till, så återbetalas hela beloppet vid uppvisande av läkarintyg.

Överlåtelse av kursplats
Du har rätt att överlåta din kursplats till någon annan. Anmäl det till oss snarast.

Kursinformation
Vi reserverar oss för att ställa in en kurs om vi får för få deltagare eller ändra datum om isläget ställer till förhinder. Nytt kurstillfälle erbjuds eller erlagd kursavgift återbetalas oavkortat. Vi reserverar oss för eventuella fel i vår information på hemsidan.


Anmäl dig här, länk till anmälningsformulär.